- Førstehjelps-kit som inneholder sårserviett, bandasje, bomullspinner, krage
- Tannbørste
- Klosaks
- Kam/Børste
- Trimmer
- Shampoo
- Flåttmiddel
- Pinsett
- Myggbeskyttelse
- Potesalve
Guide: Hjemmeapotek for hunden
Hjemmeapotek
for hunden!
Akkurat som du har et lite sett med medisiner og produkter på badet ditt, trenger hunden sitt eget lille apotek. Mange av de mindre plagene som en hund får, kan lett behandles hjemme eller i samråd med veterinæren din. I tillegg er det viktig å ha et førstehjelpsutstyr til hunden din når du er på tur i skog og mark. Det er også ekstra viktig å ha førstehjelpsutstyret lett tilgjengelig når du har med din firbente venn på jakt der hunden beveger seg over store avstander i vanskelig terreng og nært ville dyr.
Hva trenger hunden?
For daglig pleie, bør hunden din ha munn- og tannhelse produkter. Begynn gjerne å pusse tennene til hunden din allerede når den er en valp, slik at den blir vant til det. Det samme gjelder kloklipp. Jo tidligere du venner hunden til klosaksen jo enklere blir det i framtiden. La gjerne noen erfarne vise deg hvordan du går frem på den beste måten når du klipper klør, da det er lett å gjøre feil.

Alle hunder krever pelsstell, men hvor ofte og i hvilken grad er selvfølgelig avhengig av rasen. Å skaffe seg en god kam og en skikkelig trimmer kan være en god idé. For å sikre at hundens ører og øyne er fri for for mye eller langt hår, kan du enkelt klippe det hjemme med en avrundet saks. Du kan også kutte av floker og klumper i pelsen. Det er viktig at hundens pels holdes ren og fri for floker da midd, flått og andre skadedyr trives bedre i ubehandlet pels. Det er mange gode alternativer for flåttmiddel på markedet. Det viktige er å finne noe som passer hunden din. Spør gjerne hva veterinæren din anbefaler. Du kan også supplere med en spesiell hundesjampo mot midd og flått om nødvendig. Hvis hunden har sensitiv hud, kan den trenge en sjampo spesielt tilpasset sensitiv hud.
I de fleste hunders liv kommer det situasjoner der de blir veldig engstelige. Noen liker ikke å kjøre bil i det hele tatt, og andre blir veldig stresset av raketter og fyrverkeri. Mange av disse atferdene kan trenes bort, men noen ganger kan hunden trenge hjelp for å roe seg ned. Da kan man gi hunden reseptfrie beroligende midler for å komme lettere gjennom den stressende situasjonen. Rådfør deg alltid med veterinæren din før du gir hunden et beroligende middel.
Gjør det til en vane å undersøke hunden din regelmessig. Når hunden har slappet av etter en lek eller tur, kan du kose med hunden og metodisk gå gjennom pels, poter, øyne og ører. Deretter blir du kjent med hunden din og oppdager endringer på et tidlig tidspunkt, men det viktigste for at hunden din skal holde seg frisk og ha et fantastisk hundeliv er daglige turer og en mat som tilfredsstiller alle hundens behov og full tilgang til vann.
”Gjør det til en vane
å undersøke hunden
din regelmessig”
Hva trenger du hvis ulykken er ute?
Hvis en ulykke skulle inntreffe, er det godt å være forberedt. Sett sammen en eske med førstehjelpsutstyr til hunden din. Her er det smart å fylle på med sårvask, bandasje, pinsett og bomullspinner. Det er også bra å være forberedt med krage, da hunder liker å slikke og rive opp sår som allerede er tatt hånd om. Det er også viktig å være forberedt på uhell når du har hunden din med på jakt eller fottur. Når du er langt fra veterinær- og dyrehospitalet, er det viktigere enn noen gang å kunne hjelpe hunden din.
I skogen kan mye skje. For eksempel kan noe så lite som et flått gjøre hunden din veldig syk hvis flåtten bærer borreliose eller anaplasmose, som er et virus som overføres fra flåtten. Gjør for vane å kjenne etter flått på hunden din og fjern dem så raskt som mulig. Når du fjerner flått er det lurt å bruke en flåttplukker for å sikre at du fjerner hele flåtten fra hundens hud. Selv mygg kan plage hunden din. Selv om det ikke påvirker de fleste hunder, kan noen hunder være ekstra følsomme, akkurat som vi mennesker. Derfor kan det være verdt å investere i et myggmiddel for hunden din. Slangebitt er dessverre vanlig på våren og forsommeren og kan gå veldig ille. Det vanligste er at hunden blir bitt i labben eller på nesen. Hvis hunden din blir bitt, er det viktigste å holde hunden i ro og ta deg raskt til veterinæren.
Slangebitt og andre ulykker er ikke noe vi kan gjøre noe med. Men det vi kan gjøre er å være så forberedt som mulig i tilfelle ulykken er ute. I tillegg blir den daglige pleien av hunden din lettere med de riktige produktene. Hos oss på Widforss finner du et godt utvalg av produkter for stell og pleie av hunden din. Handle hos oss og sett sammen ditt helt eget hundeapotek nå!
Lurt å ha hjemme:
