Over åpen ild
I kategorien Over åpen ild finner du alt og litt til for matlaging utendørs. Å lage mat ute i naturen er både koselig og fantastisk. Du og din familie, venner eller kolleger får en hyggelig stund sammen mens dere kan nyte den friske luften naturen byr på. Matlaging utendørs kan imidlertid være en utfordring. Men med utstyr fra Widforss gjør du matlagingen både enklere og morsommere. Vi har alt du trenger av utstyr til matlaging utendørs uansett aktivitet, enten du er på telttur med familien, ute på en lengre fjelltur eller en dagstur. Hos oss finner du både Muurikka-produkter, toastjern, paellapanner, grillrist, stekeheller, vedfyrte kjøkken, tennstål og mye mer. I vår kategori Kjøkken og grill finner du bl.a vedfyrte kjøkken som passer både turgåeren og campingentusiasten. Et vedfyrt kjøkken fungerer som en vanlig komfyr. Du fyrer opp inne i vedovnen og setter så en gryte eller stekepanne oppå. Så er det bare å forberede favorittretten din. Hvis du ikke vil gjøre opp bål, kan du satse på et klassisk Trangia-kjøkken. Et Tragia kjøkken er et kompakt utekjøkken drevet av en brenner. Trangia kjøkkenet består av flere kar og deler som gjør matlaging på tur til en lek. For deg som lager mat over åpen ild har vi ulike typer kar, stekepanner og annet tilbehør. En stekehelle gjør det mulig å tilberede ulike typer måltider. I vårt sortiment finner du blant annet populære Muurikka stekeheller i ulike størrelser. Vi har også et bredt utvalg av annet Muurikka tilbehør til gode og smakfulle måltider ute. Og hvis du planlegger å tilberede frokost over åpen ild, anbefaler vi både en kaffekanne og et toastjern. Uansett om du ønsker komplette løsninger for matlaging over åpen ild eller bare et klassisk pølsespyd, finner du det i vårt brede sortiment for matlaging utendørs.
Matlaging ute i naturen
Lag maten ute og gjør middagen til en fornøyelse. Å lage mat over åpen ild krever først og fremst et bål. Et vellykket bål krever tørr ved, opptenningsmateriale og fyrstikker eller et tennstål. I tillegg en bøtte med vann eller lignende for å slukke bålet etterpå. En kniv er også god å ha til å kutte treflis som du kan bruke til opptenning. Det er ikke alltid lett å lage bål, spesielt hvis bakken er våt og fuktig. Det er enda vanskeligere hvis du glemmer fyrstikkene. Et tennstål gjør det enkelt å få fyr på bålet. Ved å dra skrape baksiden på kniven din mot tennstålet skapes det gnister og sammen med et tørt materiale som lett tar fyr legger det grunnlaget til bålet ditt. Plasser bålet på et trygt sted, gjerne på grus- eller sandunderlag. Avgrens bålet med steiner og grus rundt- og under bålet. Sørg for at du har nok ved og lag et skikkelig bål som gir god glød. Da er det bare å lage maten og nyte et ekstra godt og smakfullt måltid. Maten smaker alltid best ute!
